«فراکسیون انقلاب اسلامی بزرگترین فراکسیون جناحی و حزبی مجلس است و از لحاظ علمی، کاربردی و تشکلی و اساسنامهای منسجم است و دنبال جهتدهی به مجلس و تقویت نظام و حل مشکلات کشور است و اقداماتی که انجام داده موثر و تاثیرگذار است. اما پس از تغییر موقعیت دولت و پدید آمدن دولت «وفاق ملی» اقتضائات جدیدی پیش آمده است و فراکسیونهایی مانند «وفاق ملی» نیز شروع به کار کردند.»
عملکرد فراکسیون انقلاب بهویژه در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم حالا برخی از اعضای این فراکسیون را بر آن داشته که به فکر تشکیل فراکسیون سیاسی مستقل بیفتند.
به گزارش هم میهن، سلمان ذاکر، نماینده ارومیه و عضو فراکسیون انقلاب از تشکیل حدود ۵ فراکسیون در دوازدهمین دوره مجلس خبر داده و درباره این فراکسیونها به گفتوگو پرداخت.
این مصاحبه را میخوانید:
شنیدهها حاکی از آن است که قرار است اعضای فراکسیون انقلاب، فراکسیونهای سیاسی موازی را تشکیل دهند. ارزیابی شما از این موضوع چیست؟
فراکسیون انقلاب اسلامی بزرگترین فراکسیون جناحی و حزبی مجلس است و از لحاظ علمی، کاربردی و تشکلی و اساسنامهای منسجم است و دنبال جهتدهی به مجلس و تقویت نظام و حل مشکلات کشور است و اقداماتی که انجام داده موثر و تاثیرگذار است. اما پس از تغییر موقعیت دولت و پدید آمدن دولت «وفاق ملی» اقتضائات جدیدی پیش آمده است و فراکسیونهایی مانند «وفاق ملی» نیز شروع به کار کردند.
شما با فعالیت فراکسیون وفاق ملی موافق هستید؟
بله. من هم فرم تشکیل این فراکسیون را امضا کردم. از سوی دیگر فراکسیونهای دیگری در کنار فراکسیون انقلاب هم تشکیل میشود که جنبه حمایتی از دولت دارد. در حقیقت خواستههایی که دولت نمیتواند به فراکسیون انقلاب اسلامی منتقل کند را به این فراکسیونها منتقل میکند. به جهت قانونی منعی برای وجود چند فراکسیون قوی در مجلس تعیین نکرده است.
به نظر شما فراکسیون موازی میتواند به قوی بودنشان منجر شود؟
بله. چراکه میتواند آینده کشور را رو به نظام پارلمانی سوق دهد نه اینکه مردم برای ریاستجمهوری رای دهند. بلکه پارلمان رئیسجمهور را انتخاب کند و با گزینش یک فرد متخصص، کارآمد و کاربلد برای دورههای بعد را به ریاستجمهوری برساند. بنابراین به نظر من وجود چنین تشکلها و فراکسیونهایی برای کشور لازم است. آنهم برای کشوری که مردمسالاری دینی بر آن حاکم است. بنابراین احزاب باید قویتر از گذشته ظاهر شوند. هم قانون داریم و هم اراده تشکیل نظام پارلمانی وجود دارد.
فکر میکنید در دوره دوازدهم چند فراکسیون سیاسی تشکیل شود؟
فراکسیونهای مختلفی وجود دارد، اما پنج تا شش فراکسیون اصلی و کاربردی تشکیل خواهد شد. به نظر من فراکسیون اصلاحطلبان، مستقلین، اصولگرایان، انقلاب اسلامی و وفاق ملی یا فراکسیونهایی مانند «وحدت» تشکیل خواهد شد.