bato-adv
bato-adv

مرغ در ماراتن گرانی؛ قیمت هر کیلو مرغ چند شد؟

مرغ در ماراتن گرانی؛ قیمت هر کیلو مرغ چند شد؟

مهدی یوسف‌خانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی قیمت کنونی مرغ زنده را ۷۰ هزارتومان و مرغ گرم را بالای ۱۰۰ هزارتومان در خرده‌فروشی‌ها اعلام می‌کند و می‌گوید: با توجه به آنکه نرخ مصوب مرغ در ۱۶‌ماه اخیر تغییری نداشته است، مرغداران به نرخ مصوب قبلی معترض هستند.

تاریخ انتشار: ۲۰:۰۴ - ۱۳ آبان ۱۴۰۳

گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که قیمت مرغ در سطح خرده‌فروشی‌های شهر به حدود هر کیلو ۱۰۰ هزار تومان رسیده و در برخی نقاط شهر از این عدد نیز گذشته است؛ به طوری که مردم برای تامین این کالای اساسی که جایگزین اصلی گوشت قرمز در سبد کالایی بسیاری از خانوار‌ها محسوب می‌شود، با مشکل مواجه شده‌اند.

به گزارش همشهری آنلاین، چالش در روند جوجه‌ریزی و افزایش تقاضای مردم برای خرید گوشت مرغ از مهم‌ترین دلایل افزایش مجدد قیمت مرغ طی هفته‌های اخیر عنوان می‌شود.

براساس گزارش مرکز آمار ایران نیز قیمت مرغ در مهرماه امسال نسبت به شهریورماه ۳.۸ درصد افزایش داشته است که این افزایش قیمت نسبت به مهرماه سال گذشته ۱۲.۲ درصد اعلام شده است. طی مدت اخیر قیمت هر کیلو مرغ از سوی برخی مسئولان این حوزه ۸۳ هزار و ۵۰۰ تا ۸۸ هزار تومان اعلام شده است، اما به‌نظر می‌رسد قیمت‌ها در بازار بدون توجه به ارقام اعلامی راه خود را می‌روند.

التهاب بازار مرغ کی فروکش می‌کند؟

محمد حسن‌نژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از پیش‌بینی‌هایی می‌گوید که براساس آن به‌زودی التهابات بازار مرغ فروکش می‌کند و به دلیل افزایش جوجه‌ریزی‌ها و تولید مرغ بیش از تقاضای بازار، قیمت را به ثبات می‌رساند.

وی چالش‌های جوجه‌ریزی در شهریورماه را عامل اصلی نوسانات قیمت اعلام می‌کند و با اشاره به عملکرد سازمان مدیریت میادین در کنترل قیمت محصولات پروتئینی می‌افزاید: طی سال‌های اخیر، سازمان مدیریت شهر تهران خوشبختانه با ورود هوشمندانه به مسئله دسترسی آسان و با کیفیت مردم به محصولات پروتئینی توانسته نوسانات قیمت در سطح شهر را نظم دهد.

مردم، مرغ بیشتری می‌خرند

دست‌اندکاران تولید مرغ البته درباره علت افزایش قیمت آن نظر متفاوتی دارند؛ به گفته آنها اگر چه چالش جوجه‌ریزی وجود دارد، اما نوسان قیمت گوشت قرمز و افزایش تقاضا برای خرید مرغ، موجب شده برخلاف پیش‌بینی‌ها، کاهش قیمتی که انتظار می‌رفت از ابتدای آبان‌ماه رخ دهد، محقق نشود.

سیدصدرالدین عظیمی، نایب‌رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی، تولید ماهانه مرغ را ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزارتن اعلام می‌کند و به باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: با احتساب سرانه مصرف نیاز ماهانه کشور ۲۳۰هزارتن است که بر این اساس مازاد چندانی نداریم، اما طی هفته‌های آتی احتمال کاهش قیمت به دلیل ازدیاد جوجه‌ریزی‌ها وجود دارد.

وی از افزایش ۱۰میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مهرماه خبر داده و ادامه می‌دهد: طبق برآورد‌ها و گزارش‌های مراکز جوجه‌کشی در آبان‌ماه، تولید جوجه بالاست و پیش‌بینی می‌شود تولید از مهرماه هم بالاتر باشد و بنابراین مشکلی در عرضه نداریم.

نبود نظارت بر بازار

مهدی یوسف‌خانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی نیز قیمت کنونی مرغ زنده را ۷۰هزارتومان و مرغ گرم را بالای ۱۰۰هزارتومان در خرده‌فروشی‌ها اعلام می‌کند و می‌گوید: با توجه به آنکه نرخ مصوب مرغ در ۱۶‌ماه اخیر تغییری نداشته است، مرغداران به نرخ مصوب قبلی معترض هستند.

یوسف‌خانی با بیان اینکه مرغداران به سبب نبود نظارت بر بازار، مرغ تولیدی را با قیمت‌های دلخواه عرضه می‌کنند، می‌افزاید: براساس پیش‌بینی معاونت امور دام، قیمت مرغ از نیمه آبان‌ماه روند کاهشی خواهد داشت و این احتمال وجود دارد که به نرخ مصوب برسیم. برآورد‌ها هم حاکی از آن است که از هفته آینده قیمت مرغ شکسته شود، چرا که به سبب ازدیاد جوجه‌ریزی و تولید، قیمت‌ها کاهش می‌یابد.

پرواز‌های مکرر قیمت مرغ

نوسان قیمت مرغ در بازار چیزی نیست که مردم با آن بیگانه باشند و هر از چند گاهی قیمت مرغ در بازار پر می‌کشد. در آخرین تجربه از این دست، قیمت هر کیلو گوشت مرغ در تابستان سال قبل با رکوردشکنی‌های پیاپی از ۱۲۰ هزار تومان نیز عبور کرد. همان زمان کاهش شدید جوجه‌ریزی در اسفندماه ۱۴۰۱ دلیل مهم کاهش تولید مرغ عنوان می‌شد که قیمت مرغ را از فروردین ۱۴۰۲ در مسیر رشد قرار داد و بازار این کالا را ملتهب کرد.

قیمت مصوب مرغ نیز با توجه به بی‌ثبات شدن بازار از ابتدای سال ۱۴۰۲ حدود ۷۳ هزار تومان و بعد از آن در اواخر تابستان همان سال به درخواست مرغداران به ۷۸ هزار تومان رسید. از مردادماه سال گذشته با رسیدن رقم جوجه‌ریزی به ۱۳۰میلیون قطعه و واردات تخم مرغ نطفه‌دار، قیمت در بازار کاهشی شد. وضعیت بازار مرغ آنچنان مناسب شده بود که صادرات آن بعد از سال‌ها، امسال از سر گرفته شد و گفته می‌شود در ۶ماه نخست امسال ۲۰هزارتن مرغ به بازار‌های هدف صادر شد که البته روند صادرات از اواخر شهریورماه به جهت تنظیم بازار داخلی متوقف شد.

نیاز سالانه کشور به مرغ، ۲ تا ۲.۲میلیون تن برآورد می‌شود و بنابر آمار وزارت جهاد کشاورزی سالانه ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید و به بازار داخلی عرضه می‌شود.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین