از انفجار اتمی تا جنگ، از سقوط امپراتوریها تا تغییرات اقلیمی، دلایل زیادی وجود دارند که شهرهای باستانی یا تازه ساخته شده، متروکه و رها شوند، اما در دل این خرابیها، شهرهای خالی از سکنهای به جا مانده که زیباییهای خاص خود را دارند.
برخی از شهرهای خالی از سکنه هم هستند که به شهر ارواح شهرت دارند. شهرهایی که دارای خیابانهای آرام با اثاثهای رها شده و خانههای متروکهاند و هیچکس در آنجا زندگی نمیکند.
به گزارش همشهری آنلاین، سفر به شهرها و روستاهایی که زمانی پررونق بودند و دیدن ساختمانها و خیابانهایی که روزگاری محل تجارت و گذر بودند، اما حالا خالی ماندهاند و در گوشهای از جهان متروکه افتادهاند، برای بسیاری از مردم، بهخصوص تاریخدوستان، جذاب است. در ادامه این مطلب میتوانید با زیباترین و جالبترین شهرهای متروکه جهان آشنا شوید؛ شهرهایی که میتوانید از بعضی از آنها در طول سفرهایتان هم دیدن کنید.
آشوراده بزرگترین جزیره ایرانی دریای خزر است که در مرکز شبهجزیره میانکاله بندر ترکمن قرار دارد. آشوراده دارای امکاناتی چون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، سینما، دکانهای پارچهفروشی، بقالی و قهوهخانه، مسجد و حسینیه بود و بیش از ۱۰۰۰نفر سکنه تا سالها پیش در این جزیره زندگی میکردند، اما بالا آمدن سطح آب و وقوع سیل در سال۱۳۷۲، مردم را مجبور به ترک این منطقه کرد.
زمانی جمعیتی از کارگران و خانوادههایشان در این جزیره زندگی میکردند. در فاصله بین سالهای ۱۸۸۷ تا ۱۹۷۴ این مکان، معدن استخراج زغال سنگ بود تا اینکه سوختهای جایگزین باعث پایان کار معدن شد، مردم شهر از آنجا کوچ کردند و در نهایت جزیره خالی از سکنه شد.
داستان این شهر در سال۱۹۴۴ به پایان رسید؛ وقتی که سربازان آلمانی به آنجا رسیدند، بخش زیادی از مردمش را کشتند و زیرساختهای آن را نابود کردند. بعد از پایان جنگ جهانی دوم، ژنرال دوگل پیشنهاد کرد که این شهر به همان شکل به عنوان نمادی از اتفاقات جنگ جهانی باقی بماند.
کراکو، شهری قرون وسطایی است که صدها سال مردم در خانههای غارمانند آن زندگی میکردند. این شهر بهخاطر رانش زمین و تغییرات اقلیمی به مرور، خالی از سکنه شد و مردم در دشتهای اطراف شروع به ساخت خانه و مزرعه کردند.
تا اوایل قرن بیستم میلادی، این شهر دورافتاده در نزدیکی ساحل اسکلت، بسیار شلوغ و محبوب بود که طی تنها چند سال، بهخاطر کشف مقدار زیادی الماس بهسرعت به یک شهر متمول تبدیل شد. چند دهه بعد که منابع شهر به اتمام رسید، این شهر نیز به لیست شهرهای متروکه جهان اضافه شد.
این شهر در قرن ۱۳ میلادی در نزدیکی شهر مکه ساخته شد؛ شهری که در دورانی پایتخت باستانی لیهیانیتها بود، اما در دهه۱۹۸۰ میلادی، با ساخت شهری جدید، مردم العلا به آنجا نقل مکان کردند و این شهر را در میان شنهای صحرا رها کردند. حالا این العلا جزو شهرهای متروکه جهان است که دارای خانههای غاری و مناظر خاص و منحصربهفردی است.
زندانی کردن بیماران جذامی در یک جزیره کوچک، هیچ وقت ایده خوبی نبود، اما این کار در چندین کشور انجام شد و یونان نیز جزیره اسپینالونگا را برای این منظور انتخاب کرد. حالا دیگر نهتنها هیچ بیماری در این جزیره زندگی نمیکند، بلکه کل آنجا به شکل شهر ارواح بدل شده و تنها خانهها، کافهها، سواحل و قبرستانی بزرگ باقی مانده است.