بشار اسد همان زمان موضع خود درباره اسرائیل را اعلام کرد: "عقب نشینی اسرائیل از خاک سوریه و سپس صلح بین دو طرف".
آنچه میخوانید بخشهایی از گفت و گوی بشار اسد با هفته نامه مصری الاسبوع است که در سال ۲۰۰۰ میلادی (۱۳۷۹ خورشیدی) و پس از درگذشت حافظ اسد، رئیس جمهور پیشین سوریه و پدر بشار اسد منتشر شده بود. بشار اسد که آن روزها خود را آماده میکرد تا بر جای پدر بنشیند میگفت که به مردم سالاری معتقد است.
به گزارش عصرایران، بشار اسد که آن زمان هنوز به ۳۰ سالگی نرسیده بود، به سوریها این گونه اطمینان میداد: من به مردم سالاری و احترام به عقاید دیگران در گستردهترین مفهوم ممکن کلمه اعتقاد دارم. من از کسانی که قدرت را فقط برای خود میخواهند نیستم و به همه نظرها خواه موافق و خواه مخالف گوش میکنم.
اسد جوان درباره مبارزه با فساد مالی هم چنین گفته بود: ما نمیخواهیم کسی را اذیت کنیم اما هر کسی که اموال عمومی را حیف و میل کرده باشد، طبعاً از طریق محاکمه عادلانه مجازات خواهد شد.
بشار اسد همان زمان موضع خود درباره اسرائیل را اعلام کرد: «عقب نشینی اسرائیل از خاک سوریه و سپس صلح بین دو طرف»؛ در واقع، برخلاف آنچه در ایران وانمود میشد، اسد حامی گفتمان آزادی قدس و فلسطین نبود بلکه از منظر ملی گرایی، تنها به آزادی جولان اشغالی از دست اسرائیل در ازای صلح میاندیشید.
حرفهایش را بخوانید: در مورد سیاست سوریه در قبال اسراییل بر رویکرد پدرم مبنی بر عقب نشینی اسراییل از وجب به وجب اراضی اشغالی سوریه در مقابل صلح تاکید میکنم. صلح انتخابی استراتژیک برای سوریه است؛ ما وقتی به کنفرانس مادرید ملحق شدیم و بعد مذاکرات صلح را با اسراییل آغاز کردیم، این کار را بر پایه اصول مستحکمی انجام دادیم که خدشه ناپذیر است. ما به سیاست اسراییل در مورد کارشکنی در روند صلح عادت کردهایم و همین باعث بیاعتمادی ما به اظهارات اسراییلیها شده است.
بشار گفت: حافظ اسد به این علت در ماه مارس با همتای امریکایی خود دیدار کرد که گمان میکرد کلینتون از اسراییل برای عقب نشینی از جولان تضمین گرفته است، اما وقتی کلینتون به او گفت که اسراییل آماده عقب نشینی از ۹۵ درصد اراضی جولان در مقابل ترتیبات امنیتی و سایر ادعاهای دیگرش است رییس جمهوری فقید سوریه متعجب شد. موضع او روشن بود و او بلافاصله به دیدار خاتمه داد و به دمشق بازگشت.
بشار در پاسخ به این سؤال که آیا انتظار دارد در یکی دو سال آینده با اسراییل به صلح برسد گفت: صلح بر اساس نتایج سنجیده میشود نه زمان دیدگاههای سوریه روشن است. ما خواهان صلحی شرافتمندانه و عادلانه ایم.
۲۴ سال بعد از این حرف ها، او در حالی سرنگون شد که مردمش به خاطر رفتن «دیکتاتور» در خیابانها جشن گرفتند و برای آزادی هزاران زندانی سیاسی شکنجه شده، به سمت زندانها رفتند.