یک دبل شات اسپرسو که با آب رقیق شده و در لیوانی با حجم ۱۸۰ تا ۲۴۰ میلیلیتر سرو میشود. طعم ملایمتری نسبت به اسپرسو دارد، اما کافئین آن تغییری نکرده است. میتوانید حجم آب اضافه را بسته به سلیقه خود تغییر دهید.
تا به حال برایتان سؤال نشده که وقتی میخواهید قهوه بخورید، کدام سفارش برای حال و هوای فعلیتان مناسبتر است و این قهوهها چه تفاوتهایی با هم دارند؟ احتمالاً با بسیاری از آنها آشنا هستید، اما دانستن جزئیات بیشتر میتواند به درک بهتر نوشیدنی که سفارش میدهید، کمک کند.
به گزارش روزیاتو؛ شناختهشدهترین نام در دنیای قهوه، اسپرسو است. حجم آن بسته به نوع سینگل شات یا دبل شات، بین ۲۰ تا ۴۰ میلیلیتر است. در گذشته، سینگل شات را جداگانه عصارهگیری میکردند، اما امروزه از دبل شات نصفه برای این منظور استفاده میشود. اسپرسو بیشترین کافئین را در کمترین حجم ممکن دارد.
این دو نوع قهوه مشابه اسپرسو هستند، اما مدت زمان عصارهگیریشان متفاوت است. ریسترتو حجمی در حدود ۲۰ میلیلیتر و لانگو تا ۷۰ میلیلیتر دارد. اگر اسپرسو را وسط یک خط در نظر بگیریم، ریسترتو و لانگو در انتهای این خط قرار میگیرند.
یک دبل شات اسپرسو که با آب رقیق شده و در لیوانی با حجم ۱۸۰ تا ۲۴۰ میلیلیتر سرو میشود. طعم ملایمتری نسبت به اسپرسو دارد، اما کافئین آن تغییری نکرده است. میتوانید حجم آب اضافه را بسته به سلیقه خود تغییر دهید.
ماکیاتو یا اسپرسو ماکیاتو، یک دبل شات اسپرسو است که مقدار کمی فوم شیر روی آن قرار میگیرد. این نوشیدنی برای کسانی مناسب است که میخواهند طعم اسپرسو را با کمترین مقدار شیر ملایم کنند.
این نوشیدنی با نسبت تقریباً برابر اسپرسو و شیر تهیه میشود و منشأ آن اسپانیایی است. حجم آن بین ۸۰ تا ۱۲۰ میلیلیتر است و کوباییها معمولاً آن را با شیر غلیظ و شیرین تهیه میکنند.
نوشیدنی محبوب ایتالیایی با حجمی در حدود ۱۸۰ میلیلیتر که از ترکیب مساوی شیر و فوم تهیه میشود. تفاوت آن با لاته در حجم شیر و فوم ضخیمی است که روی آن قرار دارد. اروپاییها و استرالیاییها گاهی کمی پودر شکلات روی آن میریزند.
این نوشیدنی حجمی مشابه کاپوچینو دارد، اما بدون فوم شیر است. نیوزیلندیها مدعی هستند که آن را اختراع کردهاند.
تلفظ این نام در ایران مورد بحث است، اما به هر حال لاته یا لته، یک نوشیدنی با حجم ۲۴۰ تا ۳۰۰ میلیلیتر است که ترکیب رقیقتری از شیر و قهوه دارد و برای کسانی که طعم غلیظ را قهوه نمیپسندند، مناسب است.
مشابه لاته است، اما کمی سیروپ یا شکلات آبشده به آن اضافه میشود که میتواند بسته به نوع شکلات، طعمی شیرین یا تلخ داشته باشد.
این نوشیدنی مشابه لاته است، اما با سیروپ وانیل و کارامل طعمی شیرین و خاص پیدا میکند.
بیشتر بهعنوان یک دسر شناخته شده و از ترکیب یک یا دو اسکوپ بستنی وانیلی با یک شات اسپرسو تهیه میشود. در برخی کشورها مواد دیگری هم به آن اضافه میشود، اما سادهترین شکل آن بهترین انتخاب است.
سرو این نوشیدنی که در ایران ممنوع است، از ترکیب ۵۰ گرم ویسکی با ۱۲۰ میلیلیتر قهوه و مقداری خامه همزده و شکر تهیه میشود.
نوعی اسپرسو که روی آن خامه همزده قرار میگیرد. این نوشیدنی کمتر در ایران سرو میشود، اما بهعنوان نوشیدنی وینی شناخته میشود.