bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۷۰۳۹۳

آتلانتیک: ترامپ عمیقا به حمله به ایران فکر می‌کند؟!

آتلانتیک: ترامپ عمیقا به حمله به ایران فکر می‌کند؟!

این مساله که دونالد ترامپ بخواهد در واپسین روز‌های حضور خود در قدرت، دست به اقدامی ماجراجویانه بزند و حواس افکارعمومی را در راستای منافع خود منحرف کند، تهدیدی جدی است که بایستی به طور ویژه و خاص به ارزیابی آن پرداخت.

تاریخ انتشار: ۲۳:۲۱ - ۱۳ دی ۱۳۹۹

فرارو- "تام نیکولاس*" نویسنده و تحلیلگر ارشد "نشریه آتلانتیک" در مقاله‌ای به بررسی گزاره اقدام احتمالی "دونالد ترامپ" در به راه انداختن جنگ و درگیری نظامی علیه ایران، در واپسین روز‌های حضورش در قدرت و در آستانه سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی پرداخته است. وی در این رابطه می‌نویسد:

«دونالد ترامپ نشان داده که مصمم است تا قبل از خروج خود از قدرت، تا جای ممکن اقدام به ایجاد تنش و بحران کند. در این میان، سوالی که ذهن بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران را به خود مشغول کرده این است که آیا وی بر آن است تا در واپسین روز‌های حضور خود در قدرت، جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا را وارد یک درگیری نظامی شدید و پرهزینه در منطقه خاورمیانه کند؟»

همه ما می‌دانیم که ترامپ عمیقا به حمله به ایران فکر می‌کند. در اواسط نوامبر سال ۲۰۲۰، پس از آنکه ترامپ انتخابات آمریکا را به بایدن واگذار کرد، وی در گفتگو با مشاوران ارشد نظامی خود، امکان حمله به تاسسات هسته‌ای جمهوری‌اسلامی ایران را به بحث گذاشت. امری که با مخالفت شدید دستیاران و مشاورانش رو به رو شد. از آن زمان تاکنون، ایالات متحده آمریکا سه مرتبه بمب افکن‌های بی ۵۲ خود را برای انجام ماموریت عازم خلیج فارس کرده است. جالب توجه‌ترین اقدام آمریکا در این زمینه، به پروازآوردن بمب افکن‌های بی ۵۲ به طور مستقیم از ایالت داکوتای شمالی به سمت خلیج فارس بود که حدودا ۳۰ ساعت به طور انجامید. این اقدام در تاریخ ۲۹ دسامبر سال ۲۰۲۰ روی داد.

استفاده از بمب افکن‌های بی ۵۲، یکی از شیوه‌های سنتی است که رهبران آمریکایی از آن برای ارسال پیام هشدار آمیز به دشمنان این کشور استفاده می‌کنند. در واقع، رهبران آمریکایی از طریق استفاده از بمب افکن‌ها سعی دارند تا پیغام اراده و قاطعیت آمریکا را به دشمنان این کشور ارسال کنند. با این همه، بسیاری بر این باورند که واشنگتن از طریق به پرواز درآوردن بمب افکن‌های بی ۵۲ در خلیج فارس سعی دارد تا با اقدامات به گفته آنها انتقام‌جویانه جمهوری اسلامی ایران در سالگرد ترور ژنرال سلیمانی (به دست نیرو‌های آمریکایی) در عراق، مقابله کند و احتمال انجام این قبیل اقدامات را تا جای ممکن کاهش دهد.

ایران از همان روز‌های ابتدایی ترور ژنرال سلیمانی نشان داده که در انتقام گرفتن مصمم است. امری که هم برای ترامپ و هم بایدن، موضوعی جدی است و باید با دقت به تحلیل و ارزیابی آن پرداخت. این مساله چالشی بزرگ برای ایالات‌ متحده‌ آمریکا است. ترامپ در جریان ترور سردار سلیمانی، رویکرد نادرستی را اتخاذ کرد و عملا موجب شد تا ایران ابتکار عمل را به دست گیرد و بتواند پایگاه عین الاسد را موشک باران کند. اقدامات ترامپ نظیر اینکه تهدید به حمله به مراکز فرهنگی ایران کرده نیز کاملا غیرسازنده بود و به منافع و وجهه آمریکا آسیب رساندند.

از سویی، اقدامات ترامپ علیه توافق برجام نیز مخرب و غیرسازنده بودند. اگر توافق برجام به زعم ما آمریکایی ها، ناقص بود، با این حال، تنها ابزاری بود که ما در اختیار داشتیم تا تحرکات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را رصد کنیم. با این همه، ترامپ با پشت پا زدن به توافق برجام و خارج کردن یکجانبه آمریکا از این توافق، عملا به ایران اجازه داد تا بتواند بار دیگر با مقصر معرفی کردن آمریکا به عنوان ناقض اصلی این توافق، فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر گیرد و دلیل اصلی آن را هم بدعهدی‌های آمریکا معرفی کند.

تحرکات نظامی دولت ترامپ در منطقه خلیج فارس، به هیچ عنوان برای آمریکا بازدارندگی ایجاد نمی‌کنند. این مساله حتی در داخل دولت آمریکا نیز به خوبی روشن شده است. با این همه، برخی به طرح این گمانه زنی می‌پردازند که شاید دونالد ترامپ بخواهد قبل از خروج از قدرت، دست به یک ماجراجویی نظامی علیه ایران بزند و از این طریق، حواس افکار‌عمومی را کاملا پرت کند. در این میان، مساله این نیست که آیا ترامپ می‌تواند یکچنین کاری را انجام دهد یا خیر. بر اساس قانونی اساسی آمریکا، ترامپ تا روز ۲۰ ژانویه که قرار است مراسم تحلیف بایدن برگزار شود، به عنوان رئیس‌جمهورآمریکا، از قدرت اجرایی برخوردار است و می‌تواند کار‌های زیادی انجام دهد. سوالِ درست در این میان این است که چرا ترامپ در لحظات پایانی حضور خود در قدرت سعی خواهد کرد که علیه ایران تنش آفرینی کند و اگر به واقع قرار است چنین تصمیمی بگیرد، از این اقدامِ خود، به دنبال چیست؟

پاسخ به این پرسش با توجه به شناختی که همه ما از ترامپ و شخصیت او داریم کاملا روشن است: ترامپ اگر قرار باشد یک چنین کاری انجام دهد صرفا به این دلیل به آن دست خواهد زد، زیرا آن را در راستای اهداف و منافع خود می‌بیند.

ترامپ با ماجراجویی علیه ایران، می‌تواند برای آخرین مرتبه، ژست فرمانده کل نیرو‌های نظامی آمریکا را به خود بگیرد. اگر ترامپ تصمیم بگیرد بر علیه ایران دست به ماجراجویی بزند، دستوراتی را صادر خواهد کرد و درود و احترامِ ظاهریِ زیادی به سمت او سرازیر خواهد شد. امری که حقیقتا برای وی لذت بخش است و او نمی‌تواند در برابر آن مقاومت کند. ترامپ تاکنون بار‌ها و بار‌ها در موقعیت‌های مختلف نشان داده که هرکجا دچار شکست شود (از قضیه دیوار مرزی با مکزیک گرفته تا بی کفایتی در مقابله با بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا)، رو به صدور دستورات نظامی و فرمان‌های اجرایی می‌آورد که دیگر بخش‌های دولت آمریکا نتوانند در برابر آن‌ها اقدامی انجام دهند.

اگر ترامپ بخواهد علیه ایران جنگ راه بیندازد، این اقدام حقیقتا به ماندن او در قدرت ختم نخواهد شد. ترامپ حتی هنوز هم نفهمیده که همه، حتی نزدیک‌ترین متحدان سیاسی و حزبی اش نیز بر شکست او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا صحه گذاشته‌اند و وی عملا راهی برای ترک قدرت ندارد. با این حال، عده‌ای بر این باورند که اقدام ماجراجویانه ترامپ علیه ایران می‌تواند آخرین حرکت او در انتقام گرفتن از مردم آمریکا باشد. همان مردمی که در جریان انتخابات ۲۰۲۰ به وی یک نَه بزرگ گفتند. از طرفی، ترامپ یکچنین اقدامی را به نوعی، ایجاد مشکل برای بایدن و مقدمه‌ای برای بحران سازی و شکست وی می‌بیند. ترامپ حق ندارد که جنگی دیگر را در خاورمیانه به راه بیندازد. او اکنون باید در مقابل مردم آمریکا بایستد و در مورد اقدامات مخرب خود در دوره چهار ساله حضورش در قدرت، توضیح دهد.

*تام نیکولاس، وی نویسنده و تحلیلگر ارشد نشریه آتلانتیک است.

نام
Canada
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
ایران یک کشور جهان سومی با بودجه نظامی ۱۶ میلیارد دلار در سال , توانسته قدرت مند ترین کشور جهان با ۷۴۰ میلیارد دلار بودجه نظامی را در خیلی جاها آچمز بکنه. برای مثال فقط در سال گذشته ایران پهپاد پیشرفته آمریکایی را با ضد هوایی ساخت داخل سرنگون کرد که امریکا نتوانست جواب بده. به ونزوئلا بنزین رساند, امریکا نتوانست جلوش را بگیره, پایگاه عین الاسد را با موشک های نقطه زن ویران کرد امریکا نتوانست جواب بده. تو سوریه امریکا را مات کرده
منظورم این نیست که ما ابر قدرت شدیم ولی منصفانه با شرایط موجود نظام عملکرد خوبی در دفاع از کیان ایران داشته.
واقع بین
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
با وعده انتقام سخت سرداران یاد دیالوگ مرحوم بهمن مفید در فیلم قیصر افتادم :
یکی گذاشت تو گوشم، گفتم نامرداش؛ دومی رو از اولی قایم‌تر زد، دستمو کردم تو جیبم که برمو بیام چشام باز کردم دیدم مریض‌خونه روسام. حالا ما به همه گفتیم زدیم، شمام بگین زده، آره،خوبیت نداره. واردی که!»
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
امريكا هيچ غلطي نميتواند بكند فقط بورس رو ريخته بهم اينم چندتا عمله ميگيريم درست ميكنه
نام
Germany
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
همه جیز در امریکا به انتخابات دور دوم دو صندلی سنا در روز سه شنبه پنجم ژانویه در ایالت جورجیا بستگی دارد. نتیجه این انتخابات اکثریت سنا که مهمترین مرکز تصمیم گیری امریکا و حرف اخر در امریکاست را تعیین می کند. اگر دمکراتها تلاش کنند که مانند انتخابات ریاست جمهوری با زد و بند و تقلب این دو صندلی را از دست جمهوریخواهان در اورند و اکثریت مجلس سنا را هم مال خود کنند یعنی عملا اعلام جنگ و نابودی حزب جمهوریخواه را کلید زدند و قطعا حزب جمهوریخواه در چهارشنبه شش ژانویه تمام قد پشت ادعای ترامپ مبنی بر تقلب انتخاباتی خواهند امد ولی اگر این دو صندلی و در نتیجه اکثریت مطلق سنا به جمهوریخواهان برسد عملا بایدن تبدیل به ضعیف ترین رئیس جمهور تاریخ امریکا خواهد شد که هیج اقدام و برنامه مهمی چه در زمینه داخلی و چه در زمینی خارجی نمی تواند انجام دهد. اگر دیدید که ترامپ در این چهار سال موفق بود به این دلیل بود که سنا نیز در اختیار حزب او بود. هر زمان سنا و ریاست جمهوری در امریکا در اختیار یک حزب قرار گیرد زمان شکوفایی و موفقیت ان ریاست جمهوری است. ریگان و بیل کلینتون و ترامپ شاهد این موضوع هستند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
با هات کاملا موافقم قدرت باید دست یک حزب باشد
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
چرند تفسیر نکنید ترامپ هیچ کاری نمیکنه الکی مردم را نترسانید برای اختلاس خودتون
انتشار یافته: ۳۰
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
دوران جنگ نظامی به سر امده همه این حرف ها یه نمایش ویه بازی سیاسی
کیشو
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
ترامپ باید به زنش فکر کنه!

من هم به عمه ش فکر می کنم
نامکارشناس سیاسی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
ترامپ یک فرد مریض احوال است او تعادل روانی سالمی ندارد. غرور و تکبر و خودمحوری از خصایص ویژی وی میباشد علاوه برآن کمبود شخصیت حقیقی باعث خود بزرگ بینی وی گشته است بهرحال از یک فرد دیوانه هرکاری برمیاید.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
چقدر شخصیت ترامپ با شحصیت افراد شکست خورده در انتخابات 88 شباهت دارد. حداقل ممکنه ساقی شان یکی باشد.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
یه مشت جفنگیات به چند دلیل!
یک: ترامپ هیچ گاه به جنگ فکر نمی کنه اینو خودش چندین بار گفته.
دو: ترامپ دوباره برنده نهایی انتخابات است و بس در کاخ سفید مانگار خواهد بود دوباره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
به امید حق علیه باطل
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
تا ششم ژانویه یعنی تا روز چهار شنبه همین هفته صبر کنید و بعدش تئوری ارائه بدید.
چون قراره به تقلب در انتخابات امریکا رسیدگی بشه. ممکنه بایدن ببازه!
ناشناس
Sweden
۰۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
خخخخخخ. فکر کردی کجاس که تقلب بشه؟ :))
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
خخخخ
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
ترامپ هیچ کاری نمیکند ب ۱۷روز دیگر پرزیدنت جو خواب آلود یا جو چرتی وارد کاخ سفید خواهد شد و پرونده ترامپ برای همیشه بسته خواهد شد
نام
Germany
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
ترامپ موفق ترین و ضد جنگ ترین رئیس جمهور تاریخ امریکاست . به همین خاطر هم از شرق تا غرب و از اروپا تا چین و خود دمکراتها و صاحبان وال استریت بسیج شدند که علیرغم پیروزی قاطعانه او و هواداری مطلق مردم امریکا و خیلی نقاط دنیا از او با یک تقلب گسترده و اشکار او را حذف کنند. او هرگز به ایران خمله نکرد و نخواهد کرد ولی انقدر متقدر و صاحب بینش است که کاری کرده که کسی حتی حاضر به ریسک امتحان ضد جنگ بودن او نباشد. مردی از تبار بزرگان بود.
ناشناس
Sweden
۰۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
یه ضرب المثل هست که میگه حرف مفت کنتور نمیندازه
متاسفانه اظهار نظر احساسی غیر مبتنی بر وقایع و حقایق علمی نمیتونه حقیقت رو تغییر بده. این نصیحت دوستانه از من: بیشتر از اظهار نظر معلومات و مطالعتو بالا ببر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
نکنه سید اولاد پیغمبرهم بوده ما خبر نداشتیم؟
ناشناس
Germany
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
دوست گرامی 0059. واقعا هنوز باور داری که فرید ذکریا و سی ان ان و زوکربرگ و گوگل و یوتیوب و... واقعیت را میگویند. در انتخابات 2020 بایدن فقط 545 فرماندرای امریکا را برد. در انتخابات 2012 اوباما که کسی شکی ندارد که محبوبیتش بمراتب بیشتر از کلینتون و بایدن است 840 فرمانداری امریکا را برد و رئیس جمهور شد. در انتخابات 2020 ترامپ 2560 فرمانداری امریکا را برد ولی باز بازنده شد! می دانید چرا؟ چون در چهار شهر و فرمانداری اصلی اتلانتا در جورجیا. دیترویت در میشیگان. فیلادلفیا در پنسلوانیا و میلواکی در ویسکانسین بایدن بصورت حیرت اوری رای بسیار بیشتری هم از کلینتون و هم از اوباما و هم از همه شهرهای اصلی امریکا کسب کرد! دقیقا همان چهار شهری که در چهار ایالت اصلی که بایدن نیاز به پیروزی در ان داشت . جواب سوال ساده است. چون صدها هزار رای تقلبی به امار بایدن در این چهار شهر و فرمانداری اضافه شد. همه در امریکا و دنیا این را می دانند. !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
ترامپ نهایت کاری تونست انجام بده خروج از برجام بود که همون هم براش کم هزینه نبود و قبلش وزیر خارجه اش که مدیر عامل بزرگترین شرکت نفت آمریکا بود استعفا داد و اگر حمایت بعضی از اعضای حزب جمهوریخواه نبود همین کار را هم نمی تونست انجام بده. به خاطر ترور سپهد سلیمانی چندین نفر از اعضای تیم دفاعی ترامپ استعفا دادند. این ترامپ نبود که جلوی جنگ را گرفت‌. فقط خدا می‌دونه چند تا پیام میان سران ایران و آمریکا رد و بدل شد که اصلا ترامپ داخل بازی نبود. نه فقط بعد از ترور. قبلش هم بود. ترور سردار سلیمانی آخرین تلاش ترامپ بود و از همه عجیب تر اینکه عربستان فکر می‌کنه به وقت جنگ آمریکایی ها سپر میشن پس حمایت می‌کنه. نظام آمریکا یک نظام پیچیده است و قدرت رئیس جمهور مطلق و بالا نیست. البته قطعاً در انتخابات آمریکا تقلب شد‌‌. زیرا هیئت حاکمه آمریکا به این نتیجه رسیده اند که ترامپ بیش از حد در بعضی موضوعات دخالت کرده است. تا جایی نظرات احزاب قابل اجرا است. ولی مثلا اینستکس را در نظر بگیرید. کم کم دارد کار می کند. همین می تواند رقیب سوئیفت شود که کنترل مطلق آن در اختیار آمریکا است و این فرای موضوع ایران است
ناشناس
Germany
۰۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
به 119. واقعا تصور می کنید اگر ترامپ رای اصلی را نیاورده بود و مردم امریکا او را انتخاب نمی کردند ترامپ که سهل است هزاران نفر پر جرف تر از ترامپ می توانستند نتیجه انتخابات امریکا و رای 165 میلیون امریکایی را زیر سوال ببرد و هنوز محبوب باشد. ببینید چند صد هزار نفر در شش ژانویه به خیابانهای واشینگتن به طرفداری از او خواهند امد. غیر ممکن است کاندیدی در انتخاباتی رای نداشته باشد ولی ماهها بعد هنوز مردم بصورت گسترده در خیابانها اسم او را تکرار کنند. در انتخابات روسیه سفید هم اعلام شد 86 درصد به رئیس جمهور کنونی رای دادند. ولی ان 14 درصد باقیمانده هشت ماه هست که هز یکشنبه چند صد هزار نفرد در کشوری که ده میلیون جمعیت دارد با وجود سرمای سوزان به خیابانها می اید. ایا 14 درصد اینقدر قدرت دارند؟!
ناشناس
Germany
۰۱:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
اونکه ناگهان در حضور هزاران نفر ادعای سیدی و اولاد پیامبر را کرد و تایید کنندگان مرحوم ایشان هم حاضر به انتقاد از عملکرد او نشدند همان مدیر جهانی بود که حالا اخ شده!
سعید از تهران
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
مرگ بر امریکا و امریکا پرستان خائن به ایران
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۵
سعید از تهران خاک تو سر شما افراطی‌های بی خاصیت
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
هرچی نباشه شماها رو به لرزه در میاره
نام
Germany
۰۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
هر چه می خواهید تفسیر کنید. ولی در تاریخ دنیا و حتی در کشورهای کوچک و ضعیف سابقه ندارد که ارشد ترین فرماندهان نظامی و صنعتی انها در روز روشن هدف قرار گیرند و ان کشورها هیچ اقدامی اساسی و جدی انجام ندهند. همه دنیا متوجه این ضعف شدند و فایده ندارد. در تاریخ ثبت شده است.
نام
Germany
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
سالگرد شهادت حاج قاسم هم رد شد و هیچ انتقام سختی دیده نشد. تا به حال دنیا چینین مسئولان شجاعی به خود ندیده که در سخنرانیها کاخ سفید را حسینیه می کنند ولی در عمل حتی حاضر به کوچکترین خطری نیستند. دنیا همه اینها را متوجه هست. دیگر حنایتان رنگی ندارد. فقط تشنه خدمت هستند و بس
سعید از تهران
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
فعلا امریکا پرستان بدانند که منهدم کردن پایگاه نظامی امریکا در عراق و همچنین سرنگونی پهباد نظامی امریکا در ابهای ایران ابتدای کار ایران بوده و امیکایی ها پس از چهل سال هنوز به دنبال سرنگونی ایران هستند و این ارزو را به گور خواهند برد
ناشناس
Germany
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
اقا سعید. احتمالا اقدامات شما از 21 ژانویه شروع میشود.