bato-adv
bato-adv
جزئیات طرح اختصاص سهمیه بنزین به کد ملی هر ایرانی

یارانه بنزین برای چه کسانی واریز می‌شود؟

یارانه بنزین برای چه کسانی واریز می‌شود؟

اصلاح شیوه پرداخت یارانه بنزین می‌تواند مقدمه افزایش قیمت بنزین باشد؛ اما این طرح قرار است چگونه اجرا شود و شیوه اجرای آن چه تغییراتی را رقم خواهد زد؟

تاریخ انتشار: ۱۹:۰۹ - ۱۳ آبان ۱۴۰۳

فرارو – افزایش قیمت بنزین در سال ۱۴۰۴ تقریباً قطعی است. حداقل سه مقام رسمی در روز‌های اخیر به این موضوع اشاره داشته‌اند تا به قول خودشان ذهن جامعه را آماده کنند.

به گزارش فرارو؛ نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفته قیمت تمام شده بنزین ۴۰ هزار تومان است. این یعنی ادامه فروش بنزین با قیمت هزار و ۵۰۰ تومان یا سه هزار تومان فعلی محال است. علاوه بر این دولت ناچار شده بخشی از ناترازی بنزین را از محل واردات تامین کند. این یکی واقعا زور دارد. پس افزایش قیمت بنزین قطعی است؛ منتها قبل از آن باید سناریو‌های دیگری پیاده کرد. چیزی مثل اختصاص سهمیه سوخت به کد ملی هر ایرانی و تغییر شیوه پرداخت یارانه بنزین. اگرچه این طرح یکبار در مرحله اجرای آزمایشی شکست خورد، اما طراحانش ظاهرا موفق شده‌اند نظر رئیس‌جمهور و تیم اقتصادی دولت را برای اجرای دوباره آن جلب کنند. مسعود پزشکیان هفته پیش از کلیدواژه‌های محبوب طرفداران طرح تغییر یارانه بنزین استفاده کرد و گفت بهتر است یارانه بنزین به همه اختصاص پیدا کند. اما طرح اختصاص بنزین به کد ملی هر ایرانی چیست و اجرای آزمایشی آن چه نتایجی رقم زده است؟

یارانه بنزین به چه کسانی اختصاص پیدا می‌کند؟

یارانه بنزین در حال حاضر فقط به مالکان خودرو اختصاص پیدا می‌کند. کارت سوخت اول هر ماه شارژ می‌شود و هر ایرانی که ماشین نداشته باشد، از دریافت یارانه بنزین محروم است. طرح اختصاص یارانه بنزین به تمام ایرانی‌ها دست روی این نقطه می‌گذارد و می‌گوید شیوه فعلی پرداخت یارانه بنزین عادلانه نیست.

طرح تخصیص بنزین به کد ملی هر ایرانی اصلاً جدید نیست؛ هر بار بحث بنزین داغ شده آن را به‌عنوان راه‌حل اساسی و مطمئن پیشنهاد داده‌اند. حتی یکبار به شکل پایلوت طرح اختصاص سهمیه بنزین به کد ملی را در برخی نقاط کشور اجرا کرده‌اند.

یارانه بنزین در صورت اجرای طرح اختصاص بنزین به کد ملی هر ایرانی، دیگر به ماشین‌ها تعلق نمی‌گیرد. مدافعانش آن را با اسم قشنگ و مجلسی «بازتوزیع یارانه بنزین» جا انداخته‌اند. یارانه بنزین می‌گوید به‌عنوان‌مثال همه ایرانی‌ها ماهی ۲۰ لیتر بنزین به ارزش ۳۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.

فروش سهمیه بنزین برای همه افراد، فارغ از اینکه خودرو داشته باشند یا نداشته باشند، امکان‌پذیر است. سهمیه بنزین در کارت‌بانکی سرپرست خانوار منظور می‌شود و مردم می‌توانند با شماره‌گیری کد دستوری یا اپلیکیشن مخصوص از میزان سهمیه خود مطلع شوند.

فروش سهمیه بنزین سختی‌های خاص خودش را خواهد داشت؛ می‌گویند قرار است سامانه‌ای به نام بنزین من راه‌اندازی کنند که دو گزینه دارد؛ گزینه نخست برای خرید بنزین و گزینه دیگر برای فروش بنزین و انتقال سهمیه به دیگران در نظر گرفته شده است. فروشنده در قبال دریافت وجه می‌تواند سهمیه بنزینش را به کد ملی خریدار انتقال دهد. درصورتی‌که فرد به هر دلیلی از سهمیه بنزین استفاده نکرد، پول آن خودکار به حساب بانکی معرفی شده واریز خواهد شد.

یارانه بنزین در صورت اجرای طرح اختصاص سهمیه سوخت به کد ملی هر ایرانی، در ظاهر به نفع ۵۴ درصد مردم که کارت سوخت ندارند عمل خواهد کرد، اما چه بلایی سر کسانی می‌آید که همین الان صاحب ماشین هستند و در سال‌های گذشته سهمیه بنزین را در کارت سوخت خود تحویل می‌گرفتند؟ 

یارانه بنزین هنوز قطعی نیست؛ در آخرین به‌روزرسانی‌ها اعلام شده درصورتی‌که سرپرست خانواده دارای خودرو باشد، سهمیه ۶۰ لیتر بنزین را بگیرد، اما سهمیه کل خانوار از آن کسر شود. کمی بعد پیشنهاد دادند برای خانوار پنج نفره، ۶۰ لیتر سهمیه در کارت بنزین و ۴۰ لیتر در کارت بانکی واریز شود و خودرو‌های عمومی، مثل انواع تاکسی خطی و اینترنتی را در کنار ناوگان گازوئیل‌سوز کلاً از طرح مستثنی باشند.

جزئیات اجرای آزمایشی طرح یارانه بنزین

یارانه بنزین اسفند سه سال پیش، به طور آزمایشی در کیش اجرا شد؛ تنها ۷۰ روز بعد با رویت اولین نشانه‌های شکست، دولت این طرح پرحاشیه را کنار گذاشت. خبرگزاری تسنیم درباره دلایل شکست طرح اختصاص بنزین به کد ملی نوشته: طرح جدید سهمیه‌بندی بنزین که بر مبنای اختصاص ۲۰ لیتر سهمیه بنزین به هر کد ملی انجام می‌شود، نه تنها «امنیت انرژی» و «کسری بودجه» ناشی از فروش بیشتر بنزین یارانه‌ای را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، بلکه مخاطرات «درگیرکردن ۸۵ میلیون ایرانی با معاملات بنزینی»، «اتلاف اضافه‌بنزین یارانه‌ای» توزیع‌شده و «تشدید جریان قاچاق سوخت» را در پی خواهد داشت.

یارانه بنزین برای چه کسانی واریز می‌شود؟یارانه بنزین در نهایت قرار است دولت را از شر بزرگ‌ترین دردسرش یعنی ناترازی بنزین خلاص کند

مدافعان طرح یارانه بنزین می‌گویند اجرای آزمایش در کیش اشتباه بوده، چون بافت اجتماعی آن نمونه مناسبی از کشور نیست. همچنین، چون مردم جزیره کیش، از وضعیت اقتصادی مطلوب‌تری نسبت به سایر مناطق کشور برخوردار هستند، نمی‌توان از آنها انتظار رفتار و واکنش یکسان داشت. محدودیت‌ها، شرایط خاص جغرافیایی و اجتماعی کیش باعث می‌شود مردم به دلیل نداشتن راه خاکی با شهر‌های اطراف خود محدودیت‌هایی در مصرف و مبادله بنزین داشته باشند.

طرح اختصاص بنزین به کد ملی هر ایرانی در آن زمان به دست فراموشی سپرده شد تا بعد بررسی نتایج و انجام مطالعات بیشتر، دوباره در یک استان با جمعیت کم، آزمایش شود. روی کار آمدن دولت چهاردهم و حضور مسئولان جدید در وزارت نفت، وزارت تعاون و سایر دستگاه‌های مدیریتی هم‌زمان شده با دوره تازه‌ای از ناترازی بنزین؛ به همین دلیل طرح یارانه بنزین را دوباره از گنجه بیرون کشیده‌اند.

معایب طرح یارانه بنزین

طرح اختصاص بنزین به هر کد ملی، با آنکه قصد خیر دارد و می‌خواهد یارانه بنزین را بین تمام ایرانی‌ها توزیع کند، پیچیدگی‌هایی دارد. همان اول کار باید زیرساخت‌های مخصوص در شبکه بانکی و جایگاه‌های سوخت ایجاد کرد. سیستم قبلی پس از هک‌شدن جایگاه‌های سوخت هنوز نتوانسته سرپا بایستد و ارتباط دستگاه‌های کارت‌خوان با نازل قطع است.

یارانه بنزین از نظر اقتصادی هم نقطه‌ضعف‌هایی دارد؛ الان بنزین دونرخی است و وقتی مردم فروشنده بنزین شوند تنوع قیمت بنزین احتمالاً بیشتر خواهد شد. 

یارانه بنزین، ۸۰ میلیون ایرانی را درگیر ماجرای خریدوفروش سهمیه بنزین خواهد کرد. مستحضر هستید وقتی جمعیتی به این بزرگی بخواهند با هم وارد بازار خریدوفروش بنزین شوند، قطعاً قرار است بازار دلالی به وجود بیاید. 

یارانه بنزین و اختصاص سهمیه سوخت به کد ملی هر ایرانی ممکن است به کنارگذاشتن زیرساخت کارت هوشمند سوخت منجر شود. لابد به سامانه تازه نیاز داریم و پلتفرمی که مدیریت سهمیه بنزین برای ۸۵ میلیون ایرانی را انجام دهد. یک سیستم بانکی جدید برای نقل‌و‌انتقال پول و تسویه معاملات می‌خواهیم و... سرتان گیج رفت نه؟

یارانه بنزین را باتکیه‌بر شعار‌های عدالت‌محور و برابری تبلیغ می‌کنند. مدافعان و طراحانش می‌گویند، چون دولت بابت هر لیتر بنزین یارانه می‌دهد، عدالت حکم می‌کند تمام مردم ایران، چه صاحب ماشین باشد و چه نباشد، باید مساوی از آن سهم ببرند.

قیمت بنزین در صورت قطعی‌شدن اختصاص سهمیه سوخت به کد ملی هر ایرانی، بر اساس عرضه و تقاضا مشخص می‌شود. دولت خودش را محق می‌داند پس از واگذاری یارانه بنزین به مردم، برای جایگاه‌های سوخت قیمت جدیدی تعیین کند. 

یارانه بنزین هر نفر می‌تواند ماهی ۱۵ لیتر باشد که اگر با نرخ ۱۰ هزار تومان در بازار آزاد فروخته شود، در بهترین حالت ماهی ۱۵۰ هزار تومان پول می‌شود.

قیمت بنزین آزاد هر چقدر باشد، مالک خودرو‌های آن‌چنانی را اذیت نمی‌کند. آنها برای فرار از دردسر‌های احتمالی حتی حاضر می‌شوند بنزین ۲۰ هزار تومانی در باک خودرو بریزند، اما تکلیف راننده پیکان وانت، نیسان آبی که بار جابجا می‌کنند یا پراید مدل ۱۳۸۳ که در تاکسی اینترنتی مشغول است چه می‌شود؟

یارانه بنزین مشکل کمبود سوخت را حل می‌کند؟

یارانه بنزین در نهایت قرار است دولت را از شر بزرگ‌ترین دردسرش یعنی ناترازی بنزین خلاص کند. با اختصاص بنزین به کد ملی هر ایرانی قطعاً متوسط مصرف سوخت پایین خواهد آمد، اما مانند تجربه‌های قبلی دوام این اثر کوتاه‌مدت خواهد بود. 

یارانه بنزین در پشت نقاط جذابی که دارد می‌تواند مقدمه‌چینی برای افزایش قیمت بنزین باشد. اگر بدبینانه به ماجرا نگاه کنیم، دلایل متعددی برای مخالفت با یارانه بنزین وجود دارد. ممکن است پیش خودشان فکر کرده باشند ابتدا به هر ایرانی ۱۵ لیتر بنزین بدهند و وقتی حلاوت دریافت یارانه در قالب پول نقد زیر زبانشان مزه کرد، بی‌دردسر قیمت بنزین را بالا ببرند.

یارانه بنزین از این منظر شباهت زیادی به یارانه نقدی دارد؛ طی دو مرحله آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی و گاز و آب و برق، یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان و این اواخر یارانه ۳۰۰ هزار تومانی به حساب مردم واریز شد، اما از این طرف تورم و قیمت‌ها با سرعتی نابرابر به پیش تاختند. شاید بد نباشد از پیشنهاددهندگان طرح اختصاص بنزین به کد ملی هر ایرانی بپرسیم توزیع یارانه عمومی دقیقا کی و چه وقت توانسته سطح رفاه جامعه را افزایش دهد و آیا با پرداخت ۲۰ هزار تومان یارانه بنزین، قطعا فقر از بین خواهد رفت؟

Sattar
United States of America
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
فکر میکنید کسانی که ماشین ندارن درحقشون ظلم میشه ویارانه بنزین بی عدالتی هست همون فردی که ماشین ندارد آیا از ماشین دیگران استفاده نمیکنه حالا اگر صد کیلومتر را ۵۰ هزار تومان کرایه میده اون موقع باید یک میلیون کرایه بده حالا شما بفرمایید به ضرر کی هست بخدا اگر بنزین گران شود آدمای کم درآمد جامعه بطور کلی از بین خواهند رفت از فشار گرانی همه چی از کرایه ماشین بگیر تا گرانی مواد غذای وشویند وهر چی که بگی
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
برای هر خانوار یک کارت سوخت تخصیص داده بشه و به تعداد خانوار کارت هر ماه شارژ بشه مثلا اگر برای هر کد ملی 15 لیتر بنزین 1500 تومن و 20 لیت بنزین 3 هزرار تومن در نظر گرفته بشه و بیش از این به قیمت آزاد فروخته بشه برای یه خانوار 4 نفره کارت سوخت 60 لیتر بنزین 1500 تومنی و 80 لیتر بنزین 3 هزار تومنی تخصیص داده میشود و افرادی که اتومبیل ندارند میتوانند مطابق قیمت آزاد پول آن را دریافت کنند برای رانندگان تاکسی و اسنپ نیز مطابق پیمایش میتوان سهمیه در نظر گرفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
یارانه ی بنزین رادیگه کجای دلمان بزاریم!؟این کارشماباعث میشودمردم بنزین خریداری کرده ومانندسیب زمینی وپیازدرخانه نگهداری کنن،وخدای نکرده باعث آتش سوزی وتلفات جانی و مالی شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
گرون كنين كنارش بايد درامد و تورم و حمل و نقل عمومي رو كنترل كنين كه عمرن بتونين!!!!!!!!!!!!
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
چندین سال پیش خاتمی میخواست سالی ده درصد بنزین را گران کنه تا به قیمت واقعی برسه مجلس و در راس ان حداد عادل مانع شد بدون اینکه بفهمند چه کاری کردن
انتشار یافته: ۴۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
بجای تخصیص سهیمه بنزین به هر کد ملی ، جلو قاچاق را بگیرید و 2 ارابه ساز مرگ خودروسازان را مکلف به بروز رسانی تولیدات شان کنید تا میزان مصرف سوخت کاهش یابد
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۹:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
اگر یارانه بنزین به هر کارت ملی داده شود ولی امکان معامله نباشد، این مشکل بوجود نمیاید. یعنی به هر ایرانی معادل قیمت بیست لیتر بنزین داده شود و بنزین به همان نرخ بطور آزاد فروخته شود. کسی که ماشین ندارد طبعاً فقط یارانه را می گیرد و کسی که ماشین دارد تا بیست لیتر با آن پول بنزین می زند و بقیه را از جیب می دهد. سناریوهای مختلف قیمتی برای یارانه بنزین و قیمت بنزین می توان محاسبه کرد. ولی احتمال خرید و فروش بنزین میان مردم اساساً فساد آور است و مشکلات را چندبرابر می کند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
دوست عزیز ، اون بنده خدا که ماشین نداره داره از حمل و نقل عمومی استفاده میکنه و به صورت غیر مستقیم از بنزین دولتی و نرخ کرایه دولتی استفاده میکنه ، یک لحظه فکر کن که دیگه بنزین یارانه ای نباشه خواهشا ژست دفاع از مظلوم رو برندار ، اول برو یقه قاچاقچی های کلان بنزین رو بگیر ، روزی بیست میلیون لیتر بنزین وارد و به همون میطان قاچاق میشه من اگه جای مسئول دلسوز بودم حتما این مورد پیگیری میکردم بوی بنزین دبش میاد ازین ماجرا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
یارانه دستمزد به نفع دولت و کارفرما کی حذف می شود
این یکی زور ندارد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
مگه همین چند روز پیش رییس کمیسیون برنامه آقای تاج گردون نگفت بنزین گرون نمیشه و رییس جمهور هم مختلفه و بیخود با اعصاب مردم بازی نکنید؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
مگه ۲۰ سال پیش زمان احمدی نژاد یارانه واریز نکردین. چرا درس نمی گیرین
ali2
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
در امد به ریال خرج به لادر!؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
مهمترین راهکار افزایش ماهانه قیمت بنزین و درکنارش کنترل تورم اصولیه
ماهی ۱۰٪ افزایش
یعنی مثلا ماه اول ۱۵۰۰ به ۱۶۵۰ که سالش میشه سالش میشه ۴۷۰۰
سال دومش ۱۴.۷۰۰
یا افزایش ثابت ماهانه ۲۵۰ تومان که سالش اولش از ۱۵۰۰ میشه ۴۵۰۰ سال دوم ۷۵۰۰ سال سوم ۱۰.۵۰۰
-
ولی بشددت مهمه که درکنارش درهای کشور باز بشه و تولید اشتغال واقعی بشه تا تورم مضاعف ایجاد نشه
و فشار یک دفعه وارد نشه
بجز این ۲ کار هر شکل دیگه ای اجرا بشه محکوم به شکست و احتمالا نارضایتی هست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
ایده خوبیه ولی مردم این مدلی از همون روز اول تا روز آخر به بهانه قیمت باید تورم رو تحمل کنن. وقتی فرهنگ درستی نیست و اقتصادمون هم بسته است نمیشه راهکار اصولی به کار برد!
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
ناترازی در این دوره کلید واژه بدبختی مردم در سال آینده است ، تا کی مردم باید تاوان بدهند؟
ناشناس
United States of America
۲۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
مثل سامانه ای که برای نان یارانه ای طراحی و ۲۵ هزار میلیارد تومان به جیب دیگران واریز کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
25 هزار میلیارد تومن خیلی پوله. بعید میدونم این عدد فقط برای یه سامانه باشه. احتمالا پول پایانه ها و بقیه مواردش هم باشه. که خب میشه تغییر کاربری داد بهش.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
بعد از چند ماه قیمت بنزین بالا می برند و پرداخت یارانه ای آن را «عذاب علیم» خطاب میکنند و قطعش می‌کنند. مانند آنچه بر سر پرداخت یارانه آمد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
یارانه بنزین فقط برای اونایی که ماشین دارن نیست. مگه بقیه سوار تاکسی نمیشن ؟ یا سوار اتوبوس ؟یا اسنپ ؟ قیمت بنزین بره بالا همه چی گرون میشه و بیشترین ضرر رو همونایی میکنن که ماشین ندارن (و احتمالا درآمد کمی هم دارن که ماشین ندارن و بیشتر از همه تحت فشار قرار میگیرن) . به جای بازی با کلمات به قول هایی که دادید عمل کنید. الان مهمترین چیز تو مملکت قیمت بنزینه واقعا؟ از اون همه قول هایی که دادید این اولویته ؟ یه جوری قیمت بنزین رو حساب میکنید انگار بنزین فروش هستید. شما دولت یه کشور بزرگ هستید با کلی منابع. اگر بنزین ارزونه برای اینه که این بنزین و نفتی که دارید میفروشید برای مردمه حتی اگه به خارج میفروشید و سودش هم برای مردمه . برای شما نیست که نارحتید داره ارزون دست مردم میرسه.
ناشناس
Finland
۱۸:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
کامنت خوب. اونایی که خوردور ندارن بیشترین ضرر رو از افزایش قیمت بنزین میخورن. چون جز دهک پایین هستن و با شوک قیمتی مواجه میشن
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
این ایده واریز یارانه سوخت به کارت ملی هر شخص هم فرصت طلایی خواهد شد برای کسانی تا بازار سیاه واسه سوخت درست کنن و قیمت تمام کالاها چه مربوط به قیمت سوخت باشه یا نباشه رو ببرن به فلک،مثل یارانه 45تومنی که قیمتها و ده برابر کرد
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
فکرخوبیه..ریس جمهور قبلی یارانه رو زیاد کرد همه چی رو گرون کردچندبرابر..همه بفکریارانه بودن گرونی یادشون رفت!!!به همین راحتی!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
بنزين رو گرون كنين يارانه رو بيخيال شين يا بدين به نيازمندا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
مرد حسابی الان بالای 80 درصد مردم نیازمند هستند.
ناشناس
France
۰۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
ایده ای بد از مسئولانی بد
وطنم
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
بزرگترین ناترازی مالی دولت بنزین تنها نیست . همه هم خوب میدانند و کسی نمیخواهد بیان کند . بی انضباطی مالی و اختصاص بودجه های بی برنامه و ... بیشتر ناترازی دارد تا بنزین .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
در متن اومده : «...واقعا زور داره ...»
در جواب باید گفت: خیلی چیزها واقعا زور داره!
مازیار
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
یک دفعه نرخ بنزین را نیمه ازاد کنید وحقوق ودستمزد را نیز اضافه کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
نیمه آزاد باز چند سال دیگه مشکل ساز میشه. باید قیمت پویا و مطابق با قیمت جهانی باشه. البته یه سهمیه هم باشه برای هر کسی یا هر ماشینی و معادلش به جای پول اعتبار واسه خرید بدن که پولی هم واریز نشه که موجب تورم و متعلقات بشه.
مانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
یک کار فوق العاده غلط با عواقبی سهمگین ولی ظاهری عادلانه و زیبا
سعید مسلمان
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
چند بار راه رفته اشتباه را ادامه میدهید به خدا دارید مملکت را به نابودی میبرید من بعنوان یک متخصص نفتی از شما میپرسم قیمت بنزین را چطور میشود 40 هزار تومان چرا حقوق مردم را با ریال بی ارزش میدهید اما بنزین را با فوب خلیج فارس و با دلار
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
راه حل کسری بودجه افزایش قیمت دلار و نقدینگی و بنزین و خودرو . ... فلاکت مستمر مردم نیست .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
ریز بودجه را منتشر کنید تا همگان بدانندکدام نهادها چه سهمی از کیک بودجه دارند طبیعی است وقتی حجم بالایی از این پول حیف و میل می شود باید فشار بیشتری روی سفره مردم و همچنین هزینه سوخت و آب و برق و گاز ملت بیاید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
اصلا بزار بشه لیتری 100 تومن نه 1 میلیون تومن ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
با پولش قراره چه کنید ؟ اتوبوس زیاد کنید - مترو و ایستگاهاش رو افزایش بدید ؟؟ همه اقلام گران و گرانتر خواهد شد خواهید دید
آهنوند
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
نه اتوبوس هست، نه هوا پیما، در مسیرهای طولانی که مصرف هم بالا میرود، با موجود نبودن کارت سوخت جایگاها...فقط برای مردم مشکل ایجاد کنند
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
همه ملّت که قاطرچی و خرسوار نیستن ... کاه و جوئم گرون کنین ، به اونایی که خر و قاطر ندارن یارانه کاه و جو بدین ... یونجه ئم سوختِ سوپر حساب کنین !!!!!!
ناشناس
Germany
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
پس بیایید به هر کارت ملی یه آپارتمان یه ماشین یا موتور با یه حساب بانکی 500 میلیونی هم باز کنید ممنون میشیم
ناشناس
United States of America
۱۴:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
کاش مسئولان هم با فوب خلیج فارس سنجیده می‌شدند. مثلا زاکانی را مقایسه کنید با شیخ محمد بن راشد.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
اینم مثل طرح نان که چند روز پیش اعلام شد چندین هزار میلیارد تومان هزینه برای مردم داشت بدون هیچ نتیجه ای
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین