bato-adv
bato-adv

بانک مرکزی قصد دارد نقدینگی را جمع کند

بانک مرکزی قصد دارد نقدینگی را جمع کند

یک کارشناس اقتصادی گفت: برنامه‌ای که سیاست گذار همانند سیاست گذاران گذشته، پیش گرفته، تجویز مُسکن‌های مقطعی است تا فقط بیمار بتواند مدت بیشتری زنده بماند، ولی در نهایت هیچ درمانی صورت نمی‎گیرد.

تاریخ انتشار: ۲۳:۰۶ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۲

علی فراقی اظهار داشت: انتشار اوراق سود سپرده ۳۰ درصدی تنها یک معنا دارد و آن هم جمع کردن نقدینگی از تمام بازارها؛ سیاست‌گذار به فکر بازار نبوده و حتی به قیمت رکود وحشتناک کار را انجام می‌دهد.

به گزارش مهر، وی با بیان اینکه در یک جمع بندی اولیه برای ارائه جزئیات وضعیت فعلی اقتصاد ایران فقط یک جمله می‌تواند وصف حال حاضر کلیت اقتصاد و سیاست گذاری حاضر باشد: جمع کردن نقدینگی از تمام بازار‌ها با هر ترفندی که امکان پذیر است.

فراقی افزود: با جمع کردن نقدینگی از بازار‌ها وارد فضای رکودی می‌شویم، در چنین شرایطی بنگاه‌های تولیدی برای تأمین سرمایه به مشکلات جدی برخورده و حتی این رویه می‌تواند به تعدیل نیرو و تعطیلی برخی از شرکت‌های تولیدی ختم شود، شاید با خود بگوییم سرمایه گذاری که تولید و بازار سرمایه را انتخاب کرده و در پله‌ای هدف بر رشد و بهبود کیفیت اقتصاد کشور خود را دارد چه گناهی کرده است؟!

علی فراقی افزود: ولی باید گفت فعلاً در دستور کار، توجه به بازاری متمایز نیست و در حال حاضر تصمیم بر کشیدن ترمز تورم و رشد قیمت‌ها در بازه کوتاه و میان مدت و در صورت امکان که فرضی محال است در بلند اقتصاد بیمار کشور است. انتشار اوراق سود سپرده ۳۰ درصدی تنها یک معنا دارد و آن هم جمع کردن نقدینگی از تمام بازارها؛ سیاست‌گذار به فکر بازار نبوده و حتی به قیمت رکود وحشتناک کار را انجام می‌دهد.

کارشناس اقتصادی افزود: برنامه‌ای که سیاست گذار همانند سیاست گذاران گذشته پیش گرفته تجویز مسکن‌های مقطعی است تا فقط بیمار بتواند مدت بیشتری زنده بماند، ولی در نهایت هیچ درمانی صورت نگیرد، چون عملاً در کوتاه و میان مدت خواه ناخواه نتایج و نشانه‌های ناگوار تری را شامل می‌شود که عملاً اشخاصی که در رأس تصمیم و اجرا قرار دارند انجام چنین وظیفه‌ای را نادیده می‌گیرند.

حال هم باید گفت شرایط حاکم بر اکثریت بازار‌های کشور نتیجه سیاست‌های پیش گرفته شده از اوایل سال جاری است که در صورت ادامه می‌تواند مدتی اکثریت اقتصاد را در حالتی خسته و بی نبض قرار دهد و در این شرایط تولید و کارگران و کارمندانی که حقوق حداقلی دریافت می‌کنند بیشترین ضربه را می‌خورند.

این فعال اقتصادی در پایان به شرایط بازار سرمایه نیز اشاره کرده و افزود: شاید در صورت به وجود آمدن یا از بین رفتن ریسک، بازار سرمایه بتواند تکانه‌های خاصی را تجربه کرده و به سمت بالا حرکت کند، اما بازار سرمایه جدا از سیاست‌های کلان اقتصادی نیست و نرخ بهره بالا هر بازار مولد و پویا را در شرایط مخوف رکود نگه می‌دارد.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین