کوکی پرتقالی نوعی کوکی بسیار ترد و خوشمزه با عطر و طعم پرتقال است که دستور پخت بسیار آسانی دارد.
فراروـ کوکی نوعی نان شیرینی بیسکوییتی است است که بافت بسیار تردی دارد و میتوان گفت یک شیرینی بینالمللی پرطرفدار است. جالب است بدانید که این شیرینی خوشمزه برای اولین بار در قرن هفتم و در شهر سیستان ایران پخته شد. کوکی که دستور پخت بسیار سادهای دارد، بین کودکان یک خوراکی محبوب است؛ همچنین برای پذیرایی هم از آن استفاده میشود. کوکیها در انواع شکلاتی، وانیلی، پرسی، مغزدار، یخچالی، رولی، میوهای و... تهیه میشوند که هر کدام طعم خاص خود را دارند. کوکی پرتقالی نوعی کوکی بسیار خوشمزه و خوشعطر میوهای است که از ترکیب آب پرتقال با مایه کوکی تهیه میشود و همراه با سس پرتقالی، عطر و طعم فوقالعادهای دارد. اگر دوست دارید این کوکیهای خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش کوکی پرتقالی همراه ما باشید.
آرد سفید شیرینی: ۳۷۰ گرم
کره: ۱۲۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
شکر: ۹۰ گرم
آب پرتقال: ۴۵ میلی لیتر (آب ۱ پرتقال متوسط)
روغن مایع: ۴۵ میلی لیتر
زست پوست پرتقال: ۱ قاشق غذاخوری
بکینگپودر: ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
مواد لازم برای تهیه سس پرتقالی
پودر قند: ۳ قاشق غذاخوری
آب پرتقال: آب ۱ عدد پرتقال متوسط
نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
برای درست کردن این کوکی پرتقالی خوشمزه ابتدا زرده تخم مرغ را داخل یک کاسه مناسب بریزید، سپس آب پرتقال، زست پوست پرتقال، کره به دمای محیط رسیده، روغن مایع و شکر را به آن اضافه کنید و با همزن دستی خوب مواد را هم بزنید تا به صورت یکدست و یکنواخت با هم مخلوط شوند. در مرحله بعد آرد و بکینگپودر را با هم مخلوط و کم کم به مواد بالا اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا خمیر یکدستی شکل بگیرد که به دست نچسبد. خمیر را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند، سپس از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و کف دستتان گرد کنید. حالا کوکیها را با کمی فاصله از هم روی سینی فر بچینید و از قبل داخل سینی کاغذ روغنی پهن کنید. حالا سینی کوکی را داخل فر ۱۶۰ درجه که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا کوکیها بپزند. در این فاصله بهتر است سس روی کوکیها را تهیه کنید. آب پرتقال را همراه با پودر قند، نشاسته ذرت و زست پوست پرتقال داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مواد را مدام هم بزنید تا سس کم کم به غلظت برسد. سپس اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه بدهید سس کاملا خنک شود. بعد از اینکه کوکیها پخت و خنک شد، از سس پرتقالی روی کوکیها بمالید و کوکیها را داخل ظرف سرو بچینید، نوش جان.
نکات مهم
ـ زست به پوست پرتقال یا پوست لیمو رنده شده میگویند که عطر خوبی به دسر میدهد. برای تهیه زست باید هنگام رنده کردن پوست پرتقال توجه داشته باشید که فقط قسمت رنگی و رویی پوست پرتقال را رنده کنید و وقتی قسمت سفید پوست دیده شد، دیگر رنده نکنید، چون قسمتهای سفید پوست تلخ هستند و موجب تلخی دسر میشوند. زست را همیشه به صورت تازه به دسر اضافه کنید و نگذارید بماند.
ـ برای درست کردن این کوکی حتما از قبل کره را از یخچال خارج کنید تا کره به دمای محیط برسد.
ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شیرینی هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.